Besleme

VAKSA 2011 TÜRKİYE FİNALİ SONUÇLARI

Halk Oyunları Yarışmaları ile ilgili bölümümüz.

Zeybekoloji'de Aradığını Bul!

Re: VAKSA 2011 TÜRKİYE FİNALİ SONUÇLARI

İleti kostak ali efe » 24 May 2011, 01:01

yukarıdaki yorumumdan da görebileceğiniz üzere, Yedirenk'i severek ve beğenerek izliyorum, görüntülerini her açtığımda ama cehâletimi mâzur görünüz; vesilesiyle birinci olduğunu iddia ettiğiniz kurgu, anlatım ve tema neydi acaba Yedirenk'te?

şahsen mizansen nâmına görebildiğim tek şey, son bölümde gelen, etkileyici "ezan" idi, ancak final yarışmasında bu da kaldırılmış..

"Yanılmak insanca, bağışlamak kutsalca bir iştir."
Aleksandır Pope
Kullanıcı avatarı
kostak ali efe
Yatak
Yatak

Yaşadığı Şehir: İzmir
Uyarılma: (0%)
Teşekkür etti: 130
Teşekkür aldı: 79
İsim: Ali Erkam

3 kostak ali efe isimli üyemize teşekkür edenler.:
Adı Aslı, Alagözoğlu, ayselseker

İleti Alagözoğlu » 24 May 2011, 12:27

cihangir yazdı:Yani yarışma ile ilgili en saçma yorum bu bence ancak zevkler ve RENKLER meselesi olduğu için sahne ile ilgili yorumlarınıza saygı duymaktayım. Bende hem yarışmanın hem de gala gecesinin tüm kayıtları var seyirci tepkisi hiç de sizin yansıtmaya çalıştığınız gibi değil. sanırım siz taraftarlar arasında kalmışsınız en iyi ihtimalle. sıralama da konak veya ekin ikisinden biri 1. olmalıydı demişsiniz sizin için1. zeybek olsun da gerisi hikaye yani... Bence 7rengin kurgusu anlatımı teması birinci oldu... kostüm müzik zaten temayı tamamladı. o akşam orada kötü ekip de yoktu zaten genelde ortalığı karıştıranlar hep sahnelerde göremediğimiz arkadaşlardır sahnedekiler hep arkadaşlardır. Orada iki gün boyunca insanlar tanıştı kaynaştı herkes birbirini tebrik etti.. Sizin gala da alkol olmayışını bile 7renk ile bağdaştırmanız ne derece maksatlı olduğunuzu gösteriyor aynı zamanda camiadan da ne kadar uzakta olduğunuzu.. 7renk ne imkanlarla buralara geldi neyi ne zaman yaptı da son 5 yıldır yakaladığı bu istikrarı birincilikle süsledi gelip görmenizi çok isterdim. Ayrıca bizzat tanışarak sahne ve kurgu ile ilgili de bilgi alış-verişinde bulunmayı da isterim. Teşekkürler.

Sayın Cihangir ;

Bu " sana özel " cevabımı , polemiğe girmek için yazmıyorum , bilesiniz.
Çelişkilerle dolu birisi olduğunuz belli.
Size çelişkilerinizi göstermek için yazıyorum.

1- Sitemize yeni kayıt olmuşsunuz ;
Bırakın birbirimizi görüp yüzyüze tanışmadığımız Zeybekoloji site ortamını , herhangi yüzyüze bir sosyal ortama girdiğiniz zaman bile , önce kendinizi tanıtırsınız . Sonra o kişiler sizi tanırlar , iyi niyetli misiniz , kalıcı mısınız , o anlık mısınız belli olur ve yorumlarınız , fikirleriniz dikkate alınmaya başlanır. Bazan eleştirilirsiniz ya da özeleştiri yaparsınız , böylece tutarlılığınız ve saygınlığınız artar.

Siz yukarıda belirttiklerimin neresindesiniz ? İstediğiniz anda siteye dalıp paldır küldür laflar edemezsiniz.

2- En alt cümlelerinizde " tanışma " lafı ediyorsunuz ama tanımadığınız kişilerin yorum ve fikirlerinin bulunduğu bir sitede , üstelik henüz kendinizi bile tanıtmadan " ...yarışma ile ilgili en saçma yorum..." lafını etmişsiniz.
Çelişkiler içerisinde olduğunuz birinci konu bu.
Size göre bu yorum " saçma " gelebilir , ama bana göre kendiniz saçmasınız.
Çünkü " saçma " ; adı üstünde , uluorta , düşünülmeden herhangi bir dayanağı olmadan saçılarak ortaya atılan şeyler için kullanılır. Siz de herhangi bir dayanağınız olmadan , tanınmadan ve tanışmadan ortaya atılmış ve saçılmışsınız.

3- Mesele renkler ve zevkler değil , bizzat somut gözlem ve izlenimlerdir. İzlenimlerimin gerekçelerini de yorumumda açıkladım.Tüm kayıtları hangi gözle seyrettiğin ve kaydettiğin önemli. Ben sahnede ve ortamda
kaydedilemeyen ama yarışma sonucunu etkileyip belirleyen " irade " den bahsediyorum.
Ayrıca , kayıtlar sitemizde ve arkadaşlarımda da var. Hangisi en çok seyirci tepkisi almış , rahatlıkla farkedilebiliyor.
"...ilgili yorumlarınıza saygı duymaktayım..." demeniz , kötü boyayı iyileştirme cilası gibi duruyor.
Genelde üslubunuz kötü ; " saygı " lafı başta sarfedilen " saçma " lafı ile çelişiyor.İkinci çelişkiniz
burada...

4- " Siz taraflar arasında kalmışsınız " cümlesi de çelişkili olduğunuz üçüncü konu.
Çünkü " Bence 7rengin kurgusu anlatımı teması birinci oldu.." ve " 7renk ne imkanlarla buralara geldi neyi ne zaman yaptı da son 5 yıldır yakaladığı bu istikrarı birincilikle süsledi gelip görmenizi çok isterdim."diyerek tarafınızı belli ediyorsunuz zaten.
Belki de 7 renk tarafından gibi görünmek isteyen ama , " bana göre " diyerek yazdığım yorumlarımın belli nüanslarını ! hazmedemeyen ve saldırıda bulunmanın sizi rahatlatacağını düşünen birisiniz.
"...ortalığı karıştıranlar hep sahnelerde göremediğimiz arkadaşlardır" , "...aynı zamanda camiadan da ne kadar uzakta olduğunuzu..." gibi büyük laflar etseniz dahi sizi tanımıyoruz çünkü.

5- "...sizin için 1. zeybek olsun da gerisi hikaye yani..." lafınız dördüncü çelişkiniz.
Ben yorumumda :
" Yedirenk ekibi ise , Mardin oyunu ile sahne performansı ve oyun kurgusunu diğer ekiplere
nazaran göreceli olarak düşük bulduğum ve seyircilerden en az alkış alan ekipti. Muhteşem değildi."
" Tuana Sanat kulübü bile seyirciden( Hakkari ) oyunları ve renkleri ile , Yedirenk ekibinden daha fazla
alkış ve olumlu tepkiler almıştı."
şeklinde yazmıştım.
" Bana göre ; birinci Denizli Ekin veya Konak HEM , üçüncü Tuana SK , dördüncü İstanbul
Çağdaş ve sonuncu ise Yedirenk ekibidir."

Gerisi hikaye değil çünkü , " bana göre " geridekiler de değerlendirmeye alınmış ve gerekçeleri sıralanmış.

" ... gerisi hikaye... , ...saçma..." lafları , " bana göre " diye kendi yorumunu yazan birisi( ben) için düşüncesizce ve kötü niyetli olarak sarfedilmiş.

6- "...genelde ortalığı karıştıranlar hep sahnelerde göremediğimiz arkadaşlardır sahnedekiler hep arkadaşlardır."

Ben yorumumu , 16 aydır üyesi olduğum , çok değerler kazandığım ve karınca kararınca küçük küçük katkıda bulunmaya çalıştığım Zeybekoloji ' de , üstelik " bana göre " diyerek yazdım. Beni bilen bilir , hangi sahnelerde
göründüğümü de. Bu yorumu yazmakla Zeybekoloji ' yi karıştırmış olmadım herhalde.
Cihaner esas siz , Zeybekoloji ' ye anlık girerek ve başka yerlerde sarfetmeniz gereken kötü üslubunuzu burada sarfederek karıştırıcılık yapmış oluyorsunuz. Böylece beşinci çelişkiniz oluyor.

7- Siz yazmışsınız :
" Sizin gala da alkol olmayışını bile 7renk ile bağdaştırmanız ne derece maksatlı olduğunuzu gösteriyor aynı zamanda camiadan da ne kadar uzakta olduğunuzu.."
Ben yazmışım :
" a- Her yıl kokteylde ve yemekte içki varken bu yıl yoktu , sadece şerbet ve limonata türü
içecekler vardı. Sizce neden böyle olmuş olabilir ? "

Sorular :
...Benim cümlelerimde , alkolün olmayışını 7 renk ile bağdaştıran kelimeler var mıdır ?

...Bazı politik gölge düşmüş kararlarda , haksızca verilmiş kararı belirleyen iradenin jüriler olmadığını
ve esen rüzgarların (bazı kesimlerin çıkarları gereği) taraflı karar çıkmasında rol oynadığını hatırlarsak ; kararın manuple edilerek verileceği ortamın , oraya katılan bazılarının onaylayacağı (uygun) şekilde olması gerektiği ülkemizde sıkça rastlanan uygulamalardan mıdır ? Alkollü veya alkolsüz ortamlar , bu ortamlardan mıdır ?

...Diğer meşrubat ve şerbetlerle birlikte alkolün her yıl bulunup bu yıl olmayışını , evet maksatlı olarak belirttim.
Benimkisi somut izlenimlere dayalı gözlemdi. Ama maksatlı olarak belirtmem , alkolü bu yıl koymayanların maksadının ne olduğunu site üyesi arkadaşlarıma sezdirebilme isteğim değil midir ?

...Camiadan ne kadar uzakta olduğuma karar vermek için :
a- Beni daha iyi tanımanız gerekmez mi ? ( Veya ; yeni kayıt olduğunuza göre ,bir yorumumla mı tanıdınız beni ? )
Bir yorumla benim hakkımda " saçma , camiadan uzak...v.s." kararlarını size verdirten ve ait olduğunuzu
hissettirdiğiniz camia nasıl bir camiadır ?
Benim bildiğim halkoyunları camiası , adı üstünde " halkın kendisi " gibidir.Alçakgönüllü , sabırlı ,
karşısındaki kişiye lafta değil özde saygı besleyen halkçı bir topluluktur.

b- Yok eğer beni tanıyan birisiyseniz ve burada " Cihaner " diye maske kullanıyorsanız ; size derim ki :
" Ben de sizi , yazdıklarınızdan çıkarttığım profilinizden tanıyorum. Sizin bulunduğunuz camia , ancak
size saldırgan ve kötü niyetli üslupla yazdıran bir camia olsa gerek , değil mi ? "

Size tavsiyem ;
Yalnızca bu camiada bulunmakla kendinizi yeterli görmeyip , ülkemizde başka camialarda da bulunun.
Özelde halkoyunları genelde halk kültürümüze yıllardır yapılan saldırıları , zoraki yönlendirmeleri , yozlaştırma
çabalarını , halk kültürümüzü de kullanarak kendi politik çıkarlarına dönüştürmeye çalışanları farkedin...
Yani bakış açınızı genişletin...

Bunları niye mi tavsiye ediyorum ?
Yazdığınız yazıdan , yalnızca 7 renk camiasının ve kendi şövenizminin dışına çıkamamış bir izlenim ediniliyor.

Bu durumda da ; yarışma oyunlarının dışında , konuşmalarda ne konuşulmuş ? , ortamda günün şartlarına göre neler değişmiş ? , kaybetti gösterilen ekiplerin üyeleri neler düşünüyor ? bunları farkedemiyorsunuz.

İlk gün (yarışma) ortamında , sizin deyiminizle herkes tabii ki "...tanışacak ,kaynaşacak.." (kaynaşır mı bilemiyorum ?)"
Bence daha önemli olan ; gala gecesinin sonunda , (haksız sonuçlar da olsa) kazananların kaybedenleri dinlemesi ,
duygularını paylaşması ("...uzakta olmadığınız camiada..." bu anlayışlar var mıdır ? ) ve hatta , Denizli Ekin grubunun sahneye çıkmak üzere iken müziğinin - ne sebeptendir bilinmez- 8-10 saniye geç başladığının ve ilk anda şaşkınlıkla sahneye çıktıklarının bizzat onlardan öğrenilmesi ve üzülenlerin teselli edilmesidir.(Belirttiğiniz "...yarışma ve gala gecesinin tüm kayıtlarından..." bu müzik kesilmesini anlayabilmiş miydiniz ?)

Son bir nokta daha ;
Ben yorumumla 7 renk ' in madem hakkını yemiş görünüyorum ve siz de " ...camiadan uzak birisi..." değilsiniz
madem ; Kostak Ali Efe arkadaşımın belirttiği gibi , benim göremediğim "...7 renk' teki kurgu , anlatım ve tema..." nın neler olduğunu biz cahillere somut olarak anlatır mısınız ?

"...Sahne ve kurgu ile de ilgili bilgi alış-verişinde bulunmayı..." gerçekten istiyorsanız ; önce şunu söyleyeyim :

Ben böyle önemli bilgileri bana verebilecek birisi olarak göremedim sizi ,yazınızdaki üsluptan anladığım
kadarıyla ;
dolayısıyla , sahne ve kurgu bilgisinden önce adam olma değerlerini edinmek veya edinildi ise neden
uygulayamadığınızı sorgulamak ve hatta Zeybekoloji site kültürünü zaman içerisinde öğrenmek gerekmekte.

Çünkü , ezbere dayalı bilgilerden önce insan ,insanlık değerlerini bilmeli ve uygulamalı bence.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu uzun eleştirel yazımı okuyacak arkadaşlara sabırlar diliyorum.
Gerekli gördüğüm için ve içimden gelenleri yazdım.

Selam ve sevgiler ;

Çakırcalı Efe ! Yol ver geçelim , yaban değiliz..!
Kullanıcı avatarı
Alagözoğlu
Yatak
Yatak

Yaşadığı Şehir: İSTANBUL
Teşekkür etti: 748
Teşekkür aldı: 188
İsim: Mahmut
Oynadığınız Ekip: Maltepe H.E.M.ZEYBEK

5 Alagözoğlu isimli üyemize teşekkür edenler.:
ayselseker, erboy, hazeliefe, kostak ali efe, sessizefe

İleti cihangir » 26 May 2011, 12:41

Alagözoğlu

1. sana özel demişsin o zaman özel mesaj atsaydın veya bana başka şekilde ulaşsaydın.
2. sitenize yeni kayıt oldum sadece senin saçma bulduğum yazına cevap için. çünkü burada bol keseden atıp tutup aylarca yıllarca verilen emeklere çamur atmaktan çok zevk alıyorsun. Kendimi tanıtmama gerek yok profil bilgilerinde yazıyor zaten. Üstelik Yedirenkte 1 tane Cihangir var. Bana her şekilde ulaşabilirsin ama çok da merak ettiysen sorsaydın söylerdim.Ben, Cihangir KILIÇ, YediRenK Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Genel Sekreter ve Teknik Kurul üyesi.
3. Yazdıklarımın arkasındayım. senin yazdıklarının seviyesinde cevap verdim ister paldır ister küldür.
4. Ben sana "saçma" demedim senin yazdığın savların, gördüklerim içerisinde en saçma bulduklarım olduğunu söyledim. Senin kişiliğine ilişkin en ufak bir saldırım olmadı. Sen nasıl YediRenK-Mardin 'i beğenmiyorsan benim de senin düşüncelerini beğenmeme saçma bulma hakkım var. Ancak bu düşüncelerin sahiplerine hakaret etme hakkını vermez kimseye. Bana ettiğin "kendiniz saçmasınız" lafı senin kişiliğinin özeti olmuş. Bundan sonra bilmediğin konular hakkında ders vermeye kalkma mesela "insanlık".
5. Tekrar söylüyorum sahne ile ilgili herkes istediğini söyleyebilir. Bu zevk ve RENK meselesidir. Benim beğendiğimi siz, sizin beğendiğinizi ben beğenmeyebilirim.
6. Merak etme yazının sonunda yazdığın "adam olma" ile ilgili sana buradan bir şey yazmayacağım. Yaptığınız bu hakareti burayı karşılıklı atışmalarla doldurmamak için sizinle yüz yüze karşılaştığımızda konuşacağız. (!)
7. Gala gecesinin provaları yapıldı orada hata olmadı, Ekinin aksesuarları fazla olduğundan yerleşememiş olabilirler bunu ben niye açıklayayım. Madem o kadar eleştiriyorsun sevmiyorsun bu yarışmayı niye geliyorsun oraya?
8. Temayı, kurguyu anlayamayanlara: YediRenK daha önce yapılmamış bir şey yaptı. Arap-Kürt-Süryani-Alevi() unsurları harmanlanarak Mardin'de yüzyıllarca kardeşçe, birbirlerinin bayramlarını kutlayarak yaslarını tutarak yaşayan dinlerin, kültürlerin dansları sergilendi. Bu insanlar birbirlerinin düğünlerinde birbirlerinin oyunlarını oynayarak getirdiler bu kültür kardeşliğini bugüne. Biz de o gün sizlere bunu anlattık aslında elinde kurgusunda silah bulundurmayan barışa atfedilen bir sahneyle...
9. Şimdi sen de diğer grupların tema ve kurgularını anlat da bilgi dağarcığım genişlesin.
10. Yukarıda yazdığın birçok hakarete bir gün bir yerde seninle yüz yüze karşılaştığımda senin üslubunla cevap vereceğim.

Bu başlığı takip eden tüm dostlara ve site yönetimine verdiğim rahatsızlık için özür diliyorum. Ancak şahsıma yapılan bu hakaret dolu mesajı cevapsız bırakamazdım.

Cihangir KILIÇ

--

cihangir
Müdavim
Müdavim

Yaşadığı Şehir: istanbul
Teşekkür etti: 8
Teşekkür aldı: 0
İsim: Cihangir Kılıç
Oynadığınız Ekip: YediRenK

İleti aseymen » 31 May 2011, 20:19

öncelikle bu yarışma sonucunu bugüne kadar alışageldiğimiz site standartları içerisinde tartışmaya devam edebiliriz ancak şu devam eden yazışmalarda olduğu gibi şahsi tartışma zaviyesinde gitmesine müsaade etmeyeceğiz. bu şekilde yazmakta ısrar eden olursada sileceğim. cihangir arkadaşın son yazısını da kimsenin yazısına sansür uygulamak bir adetimiz olmadığı için yayınladık. ancak bu durum taraflar uyarılıncaya kadar geçerlidir.

Tartışmaya konu olan hususları ben toparlamak istiyorum , hem zeybekoloji yöneticisi olarak hemde Yedirenk yöneticisi tezer çelik'in yakın dostum olması nedeniyle adalet terazisininin ayarını kaybetmeyeceğime inanıyorum.

1) Tanıtma meselesi : Cihangir arkadaş , bu sitede temel kuralımız sohbet meclisine giren herkesin kendisini tanıtmasıdır. Senin yedirenk'in tek cihangiri olman da sana farklı bir konum vermez, Alagözoğlu rumuzlu arkadaşımızın bahsettiği kendini tanıtma temel anadolu adabındandır. eğer onun yedirenk'i itham ettiğine inandığın sözleride varsa , yinede önce kendini tanıtman gerekirdi. Burası demokratik bir meclistir , her kapıdan içeri girene hoşgeldin deriz , "selamın aleyküm ağalar ben filancayım" demesi şartıyla.
2) yedirenk'in itham edilmesi konusu : bu noktada cihangir arkadaşın bazı tepkilerine hak veriyorum. Zira alagözoğlu arkadaşımız (kısaca mahmut hoca) bana göre burada maksadı aşan analojiler kurmuş ki, ben dahi bu konuda yazı yazmaya başlamıştım , ama bitirememiştim.
o dernekte çalışan bazı insanları tanıyorum , ama tezer çelik'i çok iyi tanıyorum , bu işe gönlünü koymuş, haksız işlere , hele hele halkoyunlarında kesinlikle tevessül etmeyecek camiadaki çok düzgün insanlardan biridir. İki sene evvelde , bu sitede yok ankaradan milletvekili bağlamışlar falan diyerek vaksa yarışmasında onları birinci ilan edenlerimiz vardı. Mahmut hocam , filanca ilçenin belediye başkanı gelmiş diyerek ortada hiçbir ilişki yokken yarışma sonuçlarıyla bir rabıta kurmaya çalışmanı ben çok doğru bulmadım. Hele hele üstüne orada içki verilmeyişinden bahsetmeni ben açıkçası çok yadırgadım. Zira bu zamana kadar , çoğunluk katılımcısının reşit olmayan gençlerden oluştuğu bir yarışmanın kokteylinde içki vermektir yakışıksız olan ,şimdiki uygulama değil.
ayriyeten yarışma sonucuyla orada içki verilip verilmemesinin nasıl bir ilşkisi olduğunu da anlayamadım.

"Özelde halkoyunları genelde halk kültürümüze yıllardır yapılan saldırıları , zoraki yönlendirmeleri , yozlaştırma
çabalarını , halk kültürümüzü de kullanarak kendi politik çıkarlarına dönüştürmeye çalışanları farkedin..."
bu ifadenin çok ağır ve haksız bir itham olduğuna inanıyorum, senin gibi pozitif ilim geleneğinden gelen birine bu sübjektiviteyi ,hele bu sitede, kırılma ama , inan yakıştıramadım.

Koç gibi meydanlarda dönenlerdeniz
Biz vatan uğruna ölenlerdeniz
Kullanıcı avatarı
aseymen
Yönetici
Yönetici

Yaşadığı Şehir: İstanbul
Teşekkür etti: 2923
Teşekkür aldı: 1800
İsim: Kadir F. Dansman

aseymen isimli üyemize teşekkür edenler.:
cihangir

İleti aseymen » 31 May 2011, 20:29

3. çamur atma hikayesi : cihangir arkadaş biz bu sitede kimseye senin ifadenle çamur atmayız, öyle bir derdimizde olmaz, hasbelkader dediğin tanım içerisinde algılanabilecek bir sözü biri söylese ve o söyleyen site müdavimlerinden dahi olsa onuda uyarırız. Ama o bizim işimiz senin işin değil.

4. yarışmanın sonucu : bu sitenin adı zeybekoloji , ama bizbu sitede küçük avrasya toprakları( bu tanımı bulabildim zira biz bosna'dan mohaçkale'ye, kırımdan halep'e kadar ilgileniyoruz) üzerinde oluşan tüm halkkültürleriyle ilgileniyoruz, ancak sitede zeybekseverler ağırlıktadır. Ancak bu diğer yöreleri sevmeyiz oynamayız veya hepimiz egeliyiz gibi birşey yok. o yüzden bizim yarışmalarla alakalı olarak ilgilendiğimiz tekşey sonuçların insanların vicdanlarını yaralayıcı olmayan , ve bu kültürün korunmasını teşvik eder mahiyette olmasıdır.

benim kanaatimi sorarsanız : bu soruya yaklaşık 30 yıldır bu işle ilgilenen ve gaziantep li biri olarak cevap vereyim , hakkari ekibini daha çok beğendim , ama bu kendi adıma stilize ekiplerin mantığını hala kavrayamamış biri olarak zevk ve renk meselesi , tamamen sübjektif bir kanaattir.

Koç gibi meydanlarda dönenlerdeniz
Biz vatan uğruna ölenlerdeniz
Kullanıcı avatarı
aseymen
Yönetici
Yönetici

Yaşadığı Şehir: İstanbul
Teşekkür etti: 2923
Teşekkür aldı: 1800
İsim: Kadir F. Dansman

aseymen isimli üyemize teşekkür edenler.:
cihangir

İleti sessizefe » 05 Haz 2011, 16:24

ben denizli ekin halk oyunları ekibinde oynayan biriyim.yarışmada istediğimiz bi sonucu alamadık hatta haketmediğimiz bi sırada bitirdik yarışmayı.ben bu durumdan şikayetçi değilim bizim amacımız ilk senemizde birinci olmaktı,oldukta zaten ben buna eminim.bizi destekleyen ve yorum yapan fes17 arkadaşıma içtenlikle teşekkürlerimi sunarım.bizim o anki halimizden gerçekten anlamış ve kendini bizim yanımızda olduğunu(yani oradaki konuşmalarını buraya aktardığını) burada yaptığı yorumla kanıtladı.tekrar bizi destekleyenlere çok teşekkür ediyorum.saygılar HAKAN ÇAVDAR..

sessizefe
Müdavim
Müdavim

Yaşadığı Şehir: DENİZLİ
Teşekkür etti: 2
Teşekkür aldı: 1
İsim: hakan çavdar
Oynadığınız Ekip: TAVAS HEM-EKİN KSM

İleti fes17 » 05 Haz 2011, 19:43

sessizefe yazdı:ben denizli ekin halk oyunları ekibinde oynayan biriyim.yarışmada istediğimiz bi sonucu alamadık hatta haketmediğimiz bi sırada bitirdik yarışmayı.ben bu durumdan şikayetçi değilim bizim amacımız ilk senemizde birinci olmaktı,oldukta zaten ben buna eminim.bizi destekleyen ve yorum yapan fes17 arkadaşıma içtenlikle teşekkürlerimi sunarım.bizim o anki halimizden gerçekten anlamış ve kendini bizim yanımızda olduğunu(yani oradaki konuşmalarını buraya aktardığını) burada yaptığı yorumla kanıtladı.tekrar bizi destekleyenlere çok teşekkür ediyorum.saygılar HAKAN ÇAVDAR..

Hakan Kardeşim ben bu konu hakkında herhangi bir yorumda bulunmadım sadece konu başlığı bana aittir.Siz Herhalde ''Alagözoğlu'' diyecekken yanlışlıkla fes17 dediniz...Fakat gönlüm hep zeybeklerden yana olmuştur buda benim şahsi duygularım kimse alınmasın :rolleyes:

Dur yolcu gelip bilmeden bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir

Eğilde kulak ver bu sessiz yığın bir vatan kalbinin attığı yerdir
Kullanıcı avatarı
fes17
Yönetici
Yönetici

Yaşadığı Şehir: Çanakkale
Teşekkür etti: 1900
Teşekkür aldı: 1639
İsim: Hüseyin Armutoğlu
Oynadığınız Ekip: Ç.kale bldy GSK

İleti kostak ali efe » 05 Haz 2011, 22:46

cihangir yazdı:....
8. Temayı, kurguyu anlayamayanlara: YediRenK daha önce yapılmamış bir şey yaptı. Arap-Kürt-Süryani-Alevi() unsurları harmanlanarak Mardin'de yüzyıllarca kardeşçe, birbirlerinin bayramlarını kutlayarak yaslarını tutarak yaşayan dinlerin, kültürlerin dansları sergilendi. Bu insanlar birbirlerinin düğünlerinde birbirlerinin oyunlarını oynayarak getirdiler bu kültür kardeşliğini bugüne. Biz de o gün sizlere bunu anlattık aslında elinde kurgusunda silah bulundurmayan barışa atfedilen bir sahneyle...
....
--

öncelikle şunu belirtmek isterim ki gerçekten takdir edilesi bir düşünce çerçevesinde oluşturulmuş "kurgu".. ancak -şahsî kanaatimdir- "kurgu"nun ötesine geçip de "anlatım" olamamış.. tabii ki ülkemizdeki "duyarlı" vasfına haiz birçok insanca bilinmektedir Mardin'in demografik yapısı.. hatta bu bahsettiğiniz çok unsurluluğun önde gelen merkezidir.. fakat ben -mezkûr unsurların oyunlarını ayrıntılı olarak bilmediğimden midir, nedir- zikrettiğiniz gibi bir "anlatım" algılayamadım izlerken.. söylediğim gibi, siz ve yörenin insanı bu oyunlara hâkim olduğunuzdan dolayı, anlaşılabileceğini düşünmüş olabilirsiniz.. ancak fikrimce, oyun haricindeki düzenleme ve sahnelerle de bu tema desteklenseydi eğer, anlaşılması daha kolay olur ve bu güzel "kurgu" hebâ olmazdı..

tekrar belirtmek istiyorum ki yorumlarım yanlış anlaşılmasın; ben hâlâ severek ve beğenerek sıkça izliyorum Yedirenk'i.. özellikle de o harikulâde kırmızı kıyafetler içerisindeki kızların ikili solosunu.. sözü gelmişken özel olarak tebrik ederim her ikisini de..

"Yanılmak insanca, bağışlamak kutsalca bir iştir."
Aleksandır Pope
Kullanıcı avatarı
kostak ali efe
Yatak
Yatak

Yaşadığı Şehir: İzmir
Teşekkür etti: 130
Teşekkür aldı: 79
İsim: Ali Erkam

kostak ali efe isimli üyemize teşekkür edenler.: