Besleme

VAKSA 2011 TÜRKİYE FİNALİ SONUÇLARI

Halk Oyunları Yarışmaları ile ilgili bölümümüz.

Zeybekoloji'de Aradığını Bul!

Re: VAKSA 2011 TÜRKİYE FİNALİ SONUÇLARI

İleti cihangir » 06 Haz 2011, 20:37

aseymen yazdı:3. çamur atma hikayesi : cihangir arkadaş biz bu sitede kimseye senin ifadenle çamur atmayız, öyle bir derdimizde olmaz, hasbelkader dediğin tanım içerisinde algılanabilecek bir sözü biri söylese ve o söyleyen site müdavimlerinden dahi olsa onuda uyarırız. Ama o bizim işimiz senin işin değil.

4. yarışmanın sonucu : bu sitenin adı zeybekoloji , ama bizbu sitede küçük avrasya toprakları( bu tanımı bulabildim zira biz bosna'dan mohaçkale'ye, kırımdan halep'e kadar ilgileniyoruz) üzerinde oluşan tüm halkkültürleriyle ilgileniyoruz, ancak sitede zeybekseverler ağırlıktadır. Ancak bu diğer yöreleri sevmeyiz oynamayız veya hepimiz egeliyiz gibi birşey yok. o yüzden bizim yarışmalarla alakalı olarak ilgilendiğimiz tekşey sonuçların insanların vicdanlarını yaralayıcı olmayan , ve bu kültürün korunmasını teşvik eder mahiyette olmasıdır.

benim kanaatimi sorarsanız : bu soruya yaklaşık 30 yıldır bu işle ilgilenen ve gaziantep li biri olarak cevap vereyim , hakkari ekibini daha çok beğendim , ama bu kendi adıma stilize ekiplerin mantığını hala kavrayamamış biri olarak zevk ve renk meselesi , tamamen sübjektif bir kanaattir.

Üstad esasında aynı şeyleri söylüyoruz. Ben işim gereği çok uzun yıllardır halk oyunları dışında çeşitli forumlarda "takıldım". Kimseye kendimi tanıtma gereği duymadım mantıksız gelirdi ancak buranın böyle bir kuralı var imiş buna ancak "eyvallah" diyebilirim. Yani buna lafım yok. Ancak ben alagözoğluna hemen cevap vermedim bekledim modlar müdahale eder diye, dediğiniz gibi düşündüm çamur atılmasına göz yumulmaz diye... Baktım 2 gün değişen bir şey yok ben yazdım. Beklerdim ki alagözoğlunu xxxxx (uygun olmayan yorum yaptığı) ilgili uyarılsın ve "editlensin". Yani kendisinin xxxxxx (uygun olmayan yorum yaptığı ) bölümlerden bahsediyorum. Tekrar söylüyorum sahne ile ilgili herkes istediğini düşünür. Zevk ve RENK meselesi bununla ilgili bizler kimseye hiçbir şey demeyiz.

cihangir
Müdavim
Müdavim

Yaşadığı Şehir: istanbul
Uyarılma: (0%)
Teşekkür etti: 8
Teşekkür aldı: 0
İsim: Cihangir Kılıç
Oynadığınız Ekip: YediRenK

İleti ekin@efe » 09 Haz 2011, 15:37

Alagözoğlu yazdı:Gösteriyi seyreden birisi olarak ben de birşeyler yazmak istedim.

Ben sonuçlara muhalifim ve farklı düşünüyorum :

1- Ekiplerin oyunlarına göre değerlendirirsem (açıklanan sonuçtan etkilenmeden) :

Her ne kadar Denizli Ekin kültür sanat merkezi , müziklerinin metronomlarını hızlandırmış
ve de eleştiri alan davullar koymuşsa da kendi iç bütünlüğüne göre sahnede en iyi göz
dolduran ekipti. Bir diğeri ise Konak Halk eğitim merkeziydi.

Birlikte oraya gittiğimiz 3 arkadaş dahil , arkamız ve önümüzde oturan seyircilerin konuşmalarından
ve tüm seyircinin alkış ve tepkilerinden bunu rahatlıkla anlayabiliyordunuz.
Yedirenk ekibi ise , Mardin oyunu ile sahne performansı ve oyun kurgusunu diğer ekiplere
nazaran göreceli olarak düşük bulduğum ve seyircilerden en az alkış alan ekipti. Muhteşem değildi.
Tuana Sanat kulübü bile seyirciden( Hakkari ) oyunları ve renkleri ile , Yedirenk ekibinden daha fazla
alkış ve olumlu tepkiler almıştı.

Bana göre ; birinci Denizli Ekin veya Konak HEM , üçüncü Tuana SK , dördüncü İstanbul
Çağdaş ve sonuncu ise Yedirenk ekibidir.

" Kalabalık ve seçkin bir jüri vardı , onların değerlendirmesi yanlış mı yani ? " sorusunu
yöneltecek arkadaşlar olabilir.Jüri kalabalık ve seçkin olmasına seçkindi.
Ama ; bu sorulara karşılık olarak , Zeybekoloji ' nin 3 yıllık iletilerindeki jüri haksızlıklarını
ve haketmediği halde kazananları belirleyen iradenin bazan jüriler olmadığını
hatırlatırım.

2- Diğer faktörlere göre değerlendirirsem:

Açık konuşup açık yazan birisi olduğum için dikkatimi çeken şu faktörleri yazmadan
rahat edemeyeceğim :
a- Her yıl kokteylde ve yemekte içki varken bu yıl yoktu , sadece şerbet ve limonata türü
içecekler vardı. Sizce neden böyle olmuş olabilir ?

b- Açılış konuşması sırasında "...hoşgeldiniz belediye başkanlarımız " denmesine rağmen ;
ödül dağıtımı sırasında Yedirenk kulübünün ismi okununca " Aaa , sizde mi buradaydınız
Küçükçekmece belediye başkanımız " şeklinde bir konuşma duyuldu.

" Bu faktörlerin değerlendirme ile ne alakası var ? " diyecek olan arkadaşlarımız vardır.
Ben de derim ki ; hakedilmeyen bir birincilik verilirse , insanlar da " bu haksızlığı oluşturabilecek
nedenler ne olabilir ? " diyerek detaylı bir düşünme sürecine girer ve sebeplerini de bulurlar.

Dışarıda , yukarıdaki faktörler konuşuluyordu bazılarınca.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ödül töreni bitip te dışarıya çıktığımızda , Denizli ' li oyuncuların çok üzgün olduklarını gördüm.
Bayan oyuncuların bir kısmı ağlıyorlardı. Haklı olarak " ...biz gönüllerin değil , ilan edilen gerçek
birinci olmak istiyoruz artık...! " sözleri dökülüyordu dudaklarından.
Yani onlar da birinci olacaklarına yürekten inanmış ama hayal kırıklığına uğramışlardı.

Saygılar ve selamlar ;

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ BÖĞLE DÜŞÜNMENİZE DENİZLİ EKİN OYUNCUSU OLARAK ÇOK SEVİNDİM.EVET DÖKTÜĞÜMÜZ GÖZ YAŞLARIMIZ VARDI AMA BİRİNCİ OLAMADIĞIMIZDAN DEĞİL BARİZ Bİ ŞEKİLDE YAPILAN BAZI ŞEYLERDEN.EMEK HERŞEYDEN ÖNCE EMEK TAMA DİĞER EKİPLERİMİZDEKİ ARKADAŞLARIMIZINDE MUTLAKA EMEKLERİ VARDIR AMA KEŞKE BU BİRİNCİLİĞİ VERMEDEN İYİ DÜŞÜNÜLSEYDİ EMEK DERKEN NE DEMEK İSTEDİĞİMİZİ ANLARLARDI....AMA HAYIRLISI BÖĞLEYMİŞ HAK ÇOK KOLAY İNSANIN ELİNDEN ALINABİLİYORMUŞ.EMEĞİMİZE SAĞLIK DİYORUM HERŞEY CİHAN DOĞAN İÇİNDİ...DENİZLİ EKİN YİNE VAR BİZ ADIMIZI YAZDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ BİRİNCİLİK OLMASADAAAAA.......

ekin@efe
Müdavim
Müdavim

Yaşadığı Şehir: DENİZLİ
Teşekkür etti: 1
İsim: fatma bakmallı
Oynadığınız Ekip: ekin halk oyunları

İleti paguass » 10 Haz 2011, 00:34

anlıyoruz sizi dostlar anlıyoruz egeliyiz ya ondan olsa gerek biraz ama başka yöre mensupları yanlış anlamasın sakın kimseyi rencide etmek için yazmıyorum bu yorumu

Kullanıcı avatarı
paguass
Baş Zeybek
Baş Zeybek

Yaşadığı Şehir: Bergama
Teşekkür etti: 570
Teşekkür aldı: 636
İsim: Hasan Türken

İleti cihangir » 10 Haz 2011, 18:09

Ekindeki arkadaşları en iyi biz anlarız sanırım... 2007 10. - 2008 9. - 2009 5. - 2010 2. olduk... Çok üzüldük hak ettiğimizi alamadık dedik ama kimsenin başarısına gölge düşürmeye çalışmadık. Gala akşamı da özellikle kuliste kimsenin aşırı derece de sevinç gösterisi yapmasını elimizden geldiğince engellemeye çalıştık.

Bu bir yarış, oldu bitti. Sonuçta geriye kalanlar önemli. O da sahnede sergilediklerimiz. ******************

Tekrar söylüyorum o sahnedeki ekiplerin hepsi orada olmayı hak ederek zaten kalitelerini ispatlamışlardır. Başka festival ve yarışmalarda görüşmek üzere.

cihangir
Müdavim
Müdavim

Yaşadığı Şehir: istanbul
Teşekkür etti: 8
İsim: Cihangir Kılıç
Oynadığınız Ekip: YediRenK

İleti sessizefe » 15 Haz 2011, 15:33

kusura bakma fes17 yanlış oldu:)

sessizefe
Müdavim
Müdavim

Yaşadığı Şehir: DENİZLİ
Teşekkür etti: 2
Teşekkür aldı: 1
İsim: hakan çavdar
Oynadığınız Ekip: TAVAS HEM-EKİN KSM

sessizefe isimli üyemize teşekkür edenler.:
fes17

İleti MaViB3La » 27 Eyl 2011, 00:30

s.a arkadaşlar uzun süre yurt dışındaydım festivalde olduğumuz sırada bir önceki kaydım ya silinmiş yada kullanıcı adımı yanlış hatırlıyorum yeni hesap açmak zorunda kaldım her neyse.. öncelikle halk oyunlarına dahi etnik kimlikleri savaşı barışı karıştıranları tebrik ediyorum mardinde türk yokmuş ailemle oraya taşınıp o kültüre eklenmek istiyorum ( amacını bilenler ne demek istediğimi anlar) 1. grubun face deki grup sayfasındaki anadolu yerine ısrarla gönderilerinde mezopotamya (o tarihte kaldı biz oraya güneydoğu anadolu diyoruz!) diye adlandırması ve alaycı ithamlamların yanında bu ciddi bir düşüncedir bilginize.. arkadaşın yüz yüze cevap verme hakkını ben istiyorum kasdettiğiniz cevap verme türü ne şekildeyse gelip bana verebilirsiniz yada alırsınız.. yarışma hakkında fazla konuşmaya gerek yok alagözoğlu seni tebrik ediyorum ne demek istediğinide gayet iyi anladım yardımcı olmak için şu ata sözünlede vurgu yapayım ağlayan çocuğa emzik misali defalarca izledim diğerlerinin yanında vasatın üstünde bile değildi ha bunun egeli olmakla alakasıda yok geldiğimiz festivalde gürcistan ekibi vardıki sormayın gitsin keza bu yılki festivalde meksikada ( istanbul büyük çekmecede 1. olmuştu) fırtına gibiydi yani bir sahneyi beğenmem için o sahnede illaki zeybek oynanması gerekmez gayet açık şekilde insan iyiyi ve daha iyiyi ayırt edebilir sözlerimi kötü yada ağır bulabilirsiniz bana göre hakaretsiz ve içimdekileri en alt seviyeye indirerek buraya yazdım zaten hayatımda şunu bilirim saygı bekleyen önce saygı gösterecek son 2 yılda cihan doğanın yaptıkları ortada ama malesef karşılığı ortada değil bu 2 yıl içindede tek haklı 1.lik kütahyanındı buyrun buda benim görüşüm selametle...

MaViB3La
Müdavim
Müdavim

Yaşadığı Şehir: denizli
Teşekkür etti: 1
Teşekkür aldı: 2
İsim: soner akdemir
Oynadığınız Ekip: pahoy

2 MaViB3La isimli üyemize teşekkür edenler.:
Alagözoğlu, kostak ali efe

Önceki