aseymen yazdı:3. çamur atma hikayesi : cihangir arkadaş biz bu sitede kimseye senin ifadenle çamur atmayız, öyle bir derdimizde olmaz, hasbelkader dediğin tanım içerisinde algılanabilecek bir sözü biri söylese ve o söyleyen site müdavimlerinden dahi olsa onuda uyarırız. Ama o bizim işimiz senin işin değil.
4. yarışmanın sonucu : bu sitenin adı zeybekoloji , ama bizbu sitede küçük avrasya toprakları( bu tanımı bulabildim zira biz bosna'dan mohaçkale'ye, kırımdan halep'e kadar ilgileniyoruz) üzerinde oluşan tüm halkkültürleriyle ilgileniyoruz, ancak sitede zeybekseverler ağırlıktadır. Ancak bu diğer yöreleri sevmeyiz oynamayız veya hepimiz egeliyiz gibi birşey yok. o yüzden bizim yarışmalarla alakalı olarak ilgilendiğimiz tekşey sonuçların insanların vicdanlarını yaralayıcı olmayan , ve bu kültürün korunmasını teşvik eder mahiyette olmasıdır.
benim kanaatimi sorarsanız : bu soruya yaklaşık 30 yıldır bu işle ilgilenen ve gaziantep li biri olarak cevap vereyim , hakkari ekibini daha çok beğendim , ama bu kendi adıma stilize ekiplerin mantığını hala kavrayamamış biri olarak zevk ve renk meselesi , tamamen sübjektif bir kanaattir.
Üstad esasında aynı şeyleri söylüyoruz. Ben işim gereği çok uzun yıllardır halk oyunları dışında çeşitli forumlarda "takıldım". Kimseye kendimi tanıtma gereği duymadım mantıksız gelirdi ancak buranın böyle bir kuralı var imiş buna ancak "eyvallah" diyebilirim. Yani buna lafım yok. Ancak ben alagözoğluna hemen cevap vermedim bekledim modlar müdahale eder diye, dediğiniz gibi düşündüm çamur atılmasına göz yumulmaz diye... Baktım 2 gün değişen bir şey yok ben yazdım. Beklerdim ki alagözoğlunu xxxxx (uygun olmayan yorum yaptığı) ilgili uyarılsın ve "editlensin". Yani kendisinin xxxxxx (uygun olmayan yorum yaptığı ) bölümlerden bahsediyorum. Tekrar söylüyorum sahne ile ilgili herkes istediğini düşünür. Zevk ve RENK meselesi bununla ilgili bizler kimseye hiçbir şey demeyiz.

(0%)