dervismurat » 17 Mar 2011, 23:35
evet gaziemir tarafından sergilendi. arama motorlarına ince memed yazılınca dikili yöresi oyunu denilince biz Dikililer olarak çok mutlu oluyoruz, yıllardır o zengin bergama oyunlarının baskısıdan kurtulduğumuzu v e dikili yöresi olarak ta zeybek kültürümüzün varolduğunu bilmek mutluluğumuzu daha da artırıyor. Yalnız benim bazı teredütlerim var. Dikili HEM olarak bilimsel çalışmalarla Karadağ yöresinin kültürünü araştırırken, bir eğitmenin ezgisi tüm bakırçay da bilinen incememed zeybeğini şans eseri bir videoda veya paylaşım sitesinde görüp derleyip derlemediğini nereden bileceğiz. Bunun neresi halk bilimi neresi emek ! inşallah ben yanılıyormuşumdur da bu oyunu derleyen değerli eğitmenin merdivenli köyünün yerini, merdivenli köyünün Bergama krallığının 4 tane gözetleme kulesinden birisi olduğunu, köyün adının da merdivenle ulaşılan bir su göletinden esinlenerek konduğunu, köyün şuan yerleşik insanlarının hardal yörüğü olduğunu, köyde cenevizlilerin istilasına karşı koyan köylülere ait şehitler mezarlığının olduğunu, geleneksel yemeğinin topalak olduğunu vb... bilipte altyapısını gerçekleştirilerek bu oyunu sergilediğini biliyordur. şunuda belirtmek istiyorum sergilenen oyun geleneksel formdan bayağı bir uzak oyunun krakteristik özelliği terse dönerek te oynanması aynen kemeraltı zeybeğindeki gibi. gaziemir ekibini yürekten kutluyorum emeklerinden dolayı sonuçta dikili yöresi oyununu önemli bir yarışmada temsil ettiler. inşallah sözlerim yanlış anlaşılmaz sonuçta emek işi gönül işi.