Yetkili: ressamerdinc

(0%)
(0%)
(0%)ressamerdinc yazdı:Bu "Al Geydim Alsın Diye" türküsü Türkülerle Türkiye Balıkesir albümünde mevcut.Sene 2004, evde bu müziği çaldım bilgisayardan.Oturmaya gelmiş komşu kadınlar ( Balya Ilıca,Kayalar köylüsü) kalkıp bunda oynadılar.Oyunu da "Mendili Oyaladım" oyununa çok benzemekte...Az bir farkı var...

(0%)aseymen yazdı:paguass yazdı:çok doğru olduğu tartışılırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Hasan hoca kozak daginin camlarinin diger camlardan farkini bilmiyorum, eminim sizin bu iddianizin hakli bir yonu vardir ki soyluyorsunuz. Ama bu iddianizin altini doldurmaniz gerekmez mi? Zira eger oyun ayvaliktan derlendiyse mevcut siniflandirma sistemine gore dogal olarak Balikesir oyunu olarak siniflandirilacaktir. Sizinde bu iddianiza esas argumanlari bizle paylastiginiz takdirde, belkide su anda sitemizde paylasilmakta olan baska derleme konulari gibi tartisilarak kamuoyunun daha fazla aydinlatilmasi saglanacaktir ve bizde birdaha bu oyun icin balikesir oyunu degil, sozgelimi canakkale veya kutahya oyunudur diyebilecegiz.
Oteki turlusu sencede spekulasyon olmaz mi?

(0%)

(0%)

(0%)paguass yazdı:yorum yapmayacağımı söyledim daha önce yaptığım yorumları sildiler çünki

(0%)Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir