(0%)
(0%)
(0%)ressamerdinc yazdı:Gösteri salonunu pek uygun bulmadığım konusunda fikrimi paylaşmak istedim; özellikle de sahneye çıkış... Basit bir program gösterisi şeklini almış.Niye böyle organizasyonlarda iyi düzenleme yapılmaz anlamam.Hep mi başımıza gelecek bu?

(0%)
(0%)aseymen yazdı:erdinç sen oraların düğünlerinede konuk olmuşsundur diye düşünüyorum şu fayton geldi ye izmir usulu zeybek oynama konusunu biraz yorumlayabilirmiyiz

(0%)alikirlik yazdı:aseymen yazdı:erdinç sen oraların düğünlerinede konuk olmuşsundur diye düşünüyorum şu fayton geldi ye izmir usulu zeybek oynama konusunu biraz yorumlayabilirmiyiz
Ben bu konuya açıklık getireyim istersen. Ben bu ekibin eğitmeniyim. Tesadüfen buldum konuyu ve açıklama yapma gereği duydum. Ben Bilecik'liyim ve bütün oyunları değiştirmeden sunmaya çalıştım. Dedikleri gibi sahne sıkıntısı, Bilecik ünv yeni olmasından kaynaklı dansçı eksikliği, ceşitli imkansızlıklar sebebiyle anca bu kadar oldu. amaç bilecik yöresinde erkek oyunlarının da olduğunu göstermekti. ilerki senelerde daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Son oyun olan Payton geldi Meyhaneye dayandı oyunu öyle düğünlerde çok sık rastlanan bi oyun değildir. onun çok araştırmasını yaptık ve bizzat türküyü derleyenlerle çalıştık. yöreyi bozmamak adına herhangi bi adım yazılmadan sadece sahneleme amaçlı kullandık. kullanılan adımlar yörede birebir kullanılan adımlardır ve bilecik 4 bölgeden de tavır aldığından ege bölgesi oyunlarına benzemesi doğaldır. daha basit oynatılırsa müziğin bütün güzelliği kaybolurdu zaten.
saygılarımla Ali KİRLİK

(0%)aseymen yazdı:erdinç sen oraların düğünlerinede konuk olmuşsundur diye düşünüyorum şu fayton geldi ye izmir usulu zeybek oynama konusunu biraz yorumlayabilirmiyiz

(0%)Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir