Besleme

Bilecik Üniversitesi 2011 (Bilecik yöresi)

2011 yılında yapılan Halk Oyunları Yarışmaları'ndan görüntüler içerir.

Zeybekoloji'de Aradığını Bul!

Bilecik Üniversitesi 2011 (Bilecik yöresi)

İleti sarı efe 28 » 12 Nis 2011, 23:09

bilecik üniversitesi 2011 (bilecik)

En son Efe tarafından, 12 Nis 2011, 23:22 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Sebep: Video kaynağı güncellendi
Kullanıcı avatarı
sarı efe 28
Yönetici
Yönetici

Yaşadığı Şehir: İstanbul-Beşiktaş
Uyarılma: (0%)
Teşekkür etti: 860
Teşekkür aldı: 1334
İsim: Beyhan Şükrü Akdaş
Oynadığınız Ekip: kağıthane hem

6 sarı efe 28 isimli üyemize teşekkür edenler.:
aseymen, cemoaksoy, Efe, fes17, onur kınık, ressamerdinc

Re: Bilecik Üniversitesi 2011 (Bilecik yöresi)

İleti onur kınık » 13 Nis 2011, 11:03

provalarının süresini iyi kullanamamışlardı. sahne cizgilerini tam bitiremeden direk müzikli prova aldılar buna rağmen ellerinden geleni yaptılar......

Kullanıcı avatarı
onur kınık
Kızan
Kızan

Yaşadığı Şehir: Balıkesir
Teşekkür etti: 132
Teşekkür aldı: 189
İsim: Onur Kınık
Oynadığınız Ekip: Balıkesir Ün. H.O.T.

İleti ressamerdinc » 14 Nis 2011, 15:37

Gösteri salonunu pek uygun bulmadığım konusunda fikrimi paylaşmak istedim; özellikle de sahneye çıkış... Basit bir program gösterisi şeklini almış.Niye böyle organizasyonlarda iyi düzenleme yapılmaz anlamam.Hep mi başımıza gelecek bu?

ressamerdinc
Yönetici
Yönetici

Yaşadığı Şehir: Balıkesir - Bursa
Teşekkür etti: 885
Teşekkür aldı: 944
İsim: Erdinç Çolak

İleti onur kınık » 14 Nis 2011, 16:07

ressamerdinc yazdı:Gösteri salonunu pek uygun bulmadığım konusunda fikrimi paylaşmak istedim; özellikle de sahneye çıkış... Basit bir program gösterisi şeklini almış.Niye böyle organizasyonlarda iyi düzenleme yapılmaz anlamam.Hep mi başımıza gelecek bu?

çok haklısınız sahneye çıkışlarda sahnelemeli gruplara merdiven konuldu otantik ekiplerde merdiven yoktu özellikle bayan oyuncular çok sıkıntı çekti sahneye iniş çıkışlarda

Kullanıcı avatarı
onur kınık
Kızan
Kızan

Yaşadığı Şehir: Balıkesir
Teşekkür etti: 132
Teşekkür aldı: 189
İsim: Onur Kınık
Oynadığınız Ekip: Balıkesir Ün. H.O.T.

İleti aseymen » 16 Nis 2011, 22:48

erdinç sen oraların düğünlerinede konuk olmuşsundur diye düşünüyorum şu fayton geldi ye izmir usulu zeybek oynama konusunu biraz yorumlayabilirmiyiz

Koç gibi meydanlarda dönenlerdeniz
Biz vatan uğruna ölenlerdeniz
Kullanıcı avatarı
aseymen
Yönetici
Yönetici

Yaşadığı Şehir: İstanbul
Teşekkür etti: 2781
Teşekkür aldı: 1729
İsim: Kadir F. Dansman

İleti alikirlik » 03 Ağu 2011, 00:18

aseymen yazdı:erdinç sen oraların düğünlerinede konuk olmuşsundur diye düşünüyorum şu fayton geldi ye izmir usulu zeybek oynama konusunu biraz yorumlayabilirmiyiz

Ben bu konuya açıklık getireyim istersen. Ben bu ekibin eğitmeniyim. Tesadüfen buldum konuyu ve açıklama yapma gereği duydum. Ben Bilecik'liyim ve bütün oyunları değiştirmeden sunmaya çalıştım. Dedikleri gibi sahne sıkıntısı, Bilecik ünv yeni olmasından kaynaklı dansçı eksikliği, ceşitli imkansızlıklar sebebiyle anca bu kadar oldu. amaç bilecik yöresinde erkek oyunlarının da olduğunu göstermekti. ilerki senelerde daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Son oyun olan Payton geldi Meyhaneye dayandı oyunu öyle düğünlerde çok sık rastlanan bi oyun değildir. onun çok araştırmasını yaptık ve bizzat türküyü derleyenlerle çalıştık. yöreyi bozmamak adına herhangi bi adım yazılmadan sadece sahneleme amaçlı kullandık. kullanılan adımlar yörede birebir kullanılan adımlardır ve bilecik 4 bölgeden de tavır aldığından ege bölgesi oyunlarına benzemesi doğaldır. daha basit oynatılırsa müziğin bütün güzelliği kaybolurdu zaten.

saygılarımla Ali KİRLİK

alikirlik
Müdavim
Müdavim

Yaşadığı Şehir: Bilecik
Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldı: 1
İsim: Ali KİRLİK

alikirlik isimli üyemize teşekkür edenler.:
sarı efe 28

İleti aseymen » 06 Ağu 2011, 15:09

alikirlik yazdı:
aseymen yazdı:erdinç sen oraların düğünlerinede konuk olmuşsundur diye düşünüyorum şu fayton geldi ye izmir usulu zeybek oynama konusunu biraz yorumlayabilirmiyiz

Ben bu konuya açıklık getireyim istersen. Ben bu ekibin eğitmeniyim. Tesadüfen buldum konuyu ve açıklama yapma gereği duydum. Ben Bilecik'liyim ve bütün oyunları değiştirmeden sunmaya çalıştım. Dedikleri gibi sahne sıkıntısı, Bilecik ünv yeni olmasından kaynaklı dansçı eksikliği, ceşitli imkansızlıklar sebebiyle anca bu kadar oldu. amaç bilecik yöresinde erkek oyunlarının da olduğunu göstermekti. ilerki senelerde daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Son oyun olan Payton geldi Meyhaneye dayandı oyunu öyle düğünlerde çok sık rastlanan bi oyun değildir. onun çok araştırmasını yaptık ve bizzat türküyü derleyenlerle çalıştık. yöreyi bozmamak adına herhangi bi adım yazılmadan sadece sahneleme amaçlı kullandık. kullanılan adımlar yörede birebir kullanılan adımlardır ve bilecik 4 bölgeden de tavır aldığından ege bölgesi oyunlarına benzemesi doğaldır. daha basit oynatılırsa müziğin bütün güzelliği kaybolurdu zaten.

saygılarımla Ali KİRLİK

Ali kardeş, bundan yirmibeş ila yirmi yıl arasında ben senin anlattığın şekilde pek bilecik erkek oyunlarının sergilendiğini hatırlamıyorum, bir söğüt zeybeğini bilirdik.
bilecik coğrafik konumu olarak izmir yöresi karakteristiğini göstermesi imkansız bir yöre.
halkbiliminde özel nedenler ( iskan, göçler vs) gösterilmeden kültürel sürekliliğin aksi görülmez. Senin bahsettiğin izmir veya Aydınvari tavırla bilecikte zeybek oynandığına bu işe uzun yıllardır uğraşan insanları ikna etmek için delil göstermek gerekir. madem yenile derlediniz , eskilerin oynadığını gösterir derleme kayıtlarını paylaşmakta bir sıkıntı olmasa gerekir.

Koç gibi meydanlarda dönenlerdeniz
Biz vatan uğruna ölenlerdeniz
Kullanıcı avatarı
aseymen
Yönetici
Yönetici

Yaşadığı Şehir: İstanbul
Teşekkür etti: 2781
Teşekkür aldı: 1729
İsim: Kadir F. Dansman

İleti ressamerdinc » 12 Ağu 2011, 00:27

Kadir ağabey;

Bilecik taraflarında bulunmadım ama oyun tavrını biliyorum.Hakikaten son oyun çok Ege olmuş.Belki kızlar da bulunmasaydı bir derece savunma payım olurdu.

Bunun yanında bu kısımda ağır zeybek olmaması diye bir durum sözkonusu olamaz.Mesela benim memleket kaşıklı zeybek bölgesidir; ancak benim doğduğum köyde sadece yaşlıların bildiği Aydın,İzmir zeybeklerinden ayıramayacağınız ağır zeybekler varmış.Ben bunu düğün kasetlerinden tespit ettim.Alıntı,öğrenme de değil.Sadece o köye has.Köy de 700 yıllık Osmanlı köyü.Göç de olamaz yani.Bu Fayton geldi oyunu da böyle bir geçmişe sahip olabilir.Hatalı taraf bunu İzmir tavrıyla,erkekli kızlı oynatmak olmuş...

ressamerdinc
Yönetici
Yönetici

Yaşadığı Şehir: Balıkesir - Bursa
Teşekkür etti: 885
Teşekkür aldı: 944
İsim: Erdinç Çolak