Besleme

Manisa 75.Yıl Gençlik Merkezi Büyükler Geleneksel 2009

2009 yılında yapılan Halk Oyunları Yarışmaları'ndan görüntüler içerir.

Zeybekoloji'de Aradığını Bul!

Manisa 75.Yıl Gençlik Merkezi Büyükler Geleneksel 2009

İleti vahit.efe » 10 May 2011, 11:49

Arkamı da verdim şu Manisa'nın dağına
Çözemedim kollarımın bağına
Selam söylen Saçlı'nın da beğine
Al evreli şal çevreli Gündüzoğlu...
Kullanıcı avatarı
vahit.efe
Yönetici
Yönetici

Yaşadığı Şehir: Salihli
Uyarılma: (0%)
Teşekkür etti: 300
Teşekkür aldı: 672
İsim: Vahit ŞİRİN
Oynadığınız Ekip: Salihli Belediye GSK

3 vahit.efe isimli üyemize teşekkür edenler.:
Alagözoğlu, Efe, sarı efe 28

Re: Manisa 75.Yıl Gençlik Merkezi Büyükler Geleneksel 2009

İleti aseymen » 17 May 2011, 21:49

Birbirinden güzel oyunlara sahip manisa ekiplerinin zeybek yöresinde bir türlü ön plana çıkamamasının sair nedenleri var , bence konuşmaktada fayda var. ancak bütün bunlar içerisinde çok bariz ve tekrarlayan bri hatalrı var. manisa ekipleri solo oyun seçiminde ciddi bir hata yapıyorlar. yöreyele ilgili bilgi sahibi değilim , ama özellikle zeybek oyunlarında solo nitelikli oyunların zorluk derecesi yüksek oyunlardan seçilip, , solo oyuncusunun kişisel tavrını ve bireysel yeteneklerini yansıtması gerekirken , manisa ekiplerinde çoğunluk olarak herkesin oynayabileceği , figürleri itibarıyla tüm ekibin yapabileceği mahiyette oyunları veya figürleri seçiyorlar, daha baştan ekibin karizması sönüyor.
bunun nedenini açıklayabilirmisin acaba Vahit , ayrıca oyun isimlerinide yazar mısın lütfen ?

Koç gibi meydanlarda dönenlerdeniz
Biz vatan uğruna ölenlerdeniz
Kullanıcı avatarı
aseymen
Yönetici
Yönetici

Yaşadığı Şehir: İstanbul
Teşekkür etti: 2781
Teşekkür aldı: 1729
İsim: Kadir F. Dansman

2 aseymen isimli üyemize teşekkür edenler.:
Efe, sarı efe 28

İleti vahit.efe » 17 May 2011, 22:46

Kadir Abi öncelikle oyun sıralaması : yuntdağı dağlı havası, çandarlı zeybeği , sabah namazı , gündoğdu zeybeği , kabartan zeybeği . oyun karakterlerine gelince bu ekipte oyunların bazılarının figürleri olması gereken figürler değil yani yazma artı solo oyundada bu görülüyor bunun genel sebebi yarışma kaygısı, sadece bu ekip içinse söyleyebileceğim fazla bişey yok zira ekibin hocalarının kendi takdiridir ben karışamam ama benimde anlamadığım başka bişey aynı hocaların çıkardığı stilize ekipler 2006 beri hemen hemen aynı düzenlerde oynuyor bende bunu anlayamıyorum

Kullanıcı avatarı
vahit.efe
Yönetici
Yönetici

vahit.efe isimli üyemize teşekkür edenler.:
sarı efe 28

İleti efecik » 29 Tem 2011, 21:43

vahit.efe yazdı:Kadir Abi öncelikle oyun sıralaması : yuntdağı dağlı havası, çandarlı zeybeği , sabah namazı , gündoğdu zeybeği , kabartan zeybeği . oyun karakterlerine gelince bu ekipte oyunların bazılarının figürleri olması gereken figürler değil yani yazma artı solo oyundada bu görülüyor bunun genel sebebi yarışma kaygısı, sadece bu ekip içinse söyleyebileceğim fazla bişey yok zira ekibin hocalarının kendi takdiridir ben karışamam ama benimde anlamadığım başka bişey aynı hocaların çıkardığı stilize ekipler 2006 beri hemen hemen aynı düzenlerde oynuyor bende bunu anlayamıyorum

:)sevgili vahit abi...öncelikle yanlış biliyosun 2006 yılından beri değil 1998 yılından beri genel anlamda sana göre pek bi değişiklik yok.ama tabi senin bunlara yaşın tutmaz.1999 marmaris finalini ,2002 sivas finalini 2005 yılı antalya,2006 nevşehir,2007 bodrum büyükler küçükler, eskişehir finallerini ,2008 antalya büyükler,küçükler bodrum,2009 antalya küçükler,bodrum büyükler finalini,2010 göreme küçükler finallerini,2011 yılı kıbrıs finallerini bi izlemeni rica ediyoruz...veya 75.yıl gençlik merkezine gel biz izlettirelim koca bir günümüzü ayıoralım sana.neyse manisanın sıkıntıları malum aslında yok...manisayla insanların sıkıntısı var...:)problemmi kesinlikle değil.ha ayırca 2008 yılından bu yana gençlki hizmetleir dairesi başkanlığınca gerçekleştirilen uluslararsı birç ok etkinlikte çok değişik düzenlemelerle manisayı ve ülkemizi başarıyla temsil ettiğimiz inancındayız...aslıonda yorum bile yapmamak gerekiyor bazen bazı durumlarda ama yine dayanamadım...süreklilik önemli bişey biz sizlerin tanıdığı çok bilenlerden değiliz bu işi gönülden yapan çok sevenlerdeniz...kültürel faaliyetlerin nasıl bi boyuta geldiğide ulu orta gözükmekte...biz böyle mutluyuz...o çizgilerde biz varız yaşanmışlarımız geçmişimiz paylaşımlarımız var...biz birlikte büyüyen insnalarız ve hep böyle devam etcek...

efecik
Müdavim
Müdavim

Yaşadığı Şehir: oyuncu
Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldı: 5
İsim: alperen

İleti vahit.efe » 02 Ağu 2011, 18:19

efecik yazdı:
vahit.efe yazdı:Kadir Abi öncelikle oyun sıralaması : yuntdağı dağlı havası, çandarlı zeybeği , sabah namazı , gündoğdu zeybeği , kabartan zeybeği . oyun karakterlerine gelince bu ekipte oyunların bazılarının figürleri olması gereken figürler değil yani yazma artı solo oyundada bu görülüyor bunun genel sebebi yarışma kaygısı, sadece bu ekip içinse söyleyebileceğim fazla bişey yok zira ekibin hocalarının kendi takdiridir ben karışamam ama benimde anlamadığım başka bişey aynı hocaların çıkardığı stilize ekipler 2006 beri hemen hemen aynı düzenlerde oynuyor bende bunu anlayamıyorum

:)sevgili vahit abi...öncelikle yanlış biliyosun 2006 yılından beri değil 1998 yılından beri genel anlamda sana göre pek bi değişiklik yok.ama tabi senin bunlara yaşın tutmaz.1999 marmaris finalini ,2002 sivas finalini 2005 yılı antalya,2006 nevşehir,2007 bodrum büyükler küçükler, eskişehir finallerini ,2008 antalya büyükler,küçükler bodrum,2009 antalya küçükler,bodrum büyükler finalini,2010 göreme küçükler finallerini,2011 yılı kıbrıs finallerini bi izlemeni rica ediyoruz...veya 75.yıl gençlik merkezine gel biz izlettirelim koca bir günümüzü ayıoralım sana.neyse manisanın sıkıntıları malum aslında yok...manisayla insanların sıkıntısı var...:)problemmi kesinlikle değil.ha ayırca 2008 yılından bu yana gençlki hizmetleir dairesi başkanlığınca gerçekleştirilen uluslararsı birç ok etkinlikte çok değişik düzenlemelerle manisayı ve ülkemizi başarıyla temsil ettiğimiz inancındayız...aslıonda yorum bile yapmamak gerekiyor bazen bazı durumlarda ama yine dayanamadım...süreklilik önemli bişey biz sizlerin tanıdığı çok bilenlerden değiliz bu işi gönülden yapan çok sevenlerdeniz...kültürel faaliyetlerin nasıl bi boyuta geldiğide ulu orta gözükmekte...biz böyle mutluyuz...o çizgilerde biz varız yaşanmışlarımız geçmişimiz paylaşımlarımız var...biz birlikte büyüyen insnalarız ve hep böyle devam etcek...

Alper Bey öncelikle iletinin sonunda ekip düzenin ekip hocalarının takdirine kaldığını açıkca dile getirdim, yaş konusuna hiç girmeyeceğim zira kimin kimden fazla ne bildiğini kimse kimseden daha iyi bilemez sizin yaptıklarınızda yapamadıklarınızda ortadadır onada yorum getirmeyeceğim benim kimseyle kişisel bir problemim yoktur olmayacaktır ben Manisa yı Manisa ilini temsil eden tüm ekiplerin yanındayım orada şüpheniz olmasın a hoca b hoca bu kim olursa olsun Manisadan çıkan her ekip benim için değerlidir siz beni kişisel olarak tanımazsınız tanımanızda gerekmiyor yanlız Manisanın dört bir yanından birçok hocayla görüşürüm bilgi alışverişinde bulunurum ve bu işi gönülden yaptığına inanan herkes gibi bende gönülden yaptığıma inanıyorum benim için ekiplerin başarısı değil kütüre yaptığı katkıdır ama benim anlayışım sizin anlaşınız uyuşmayabilir buda normaldir ben kendime ters gelen bişeyi arz ettim siz karşılık verdiniz teşekkür ederim ilginizden dolayı SAYGILARIMLA.

Kullanıcı avatarı
vahit.efe
Yönetici
Yönetici

İleti aseymen » 06 Ağu 2011, 15:02

efecik yazdı::)sevgili vahit abi...öncelikle yanlış biliyosun 2006 yılından beri değil 1998 yılından beri genel anlamda sana göre pek bi değişiklik yok.ama tabi senin bunlara yaşın tutmaz.1999 marmaris finalini ,2002 sivas finalini 2005 yılı antalya,2006 nevşehir,2007 bodrum büyükler küçükler, eskişehir finallerini ,2008 antalya büyükler,küçükler bodrum,2009 antalya küçükler,bodrum büyükler finalini,2010 göreme küçükler finallerini,2011 yılı kıbrıs finallerini bi izlemeni rica ediyoruz...veya 75.yıl gençlik merkezine gel biz izlettirelim koca bir günümüzü ayıoralım sana.neyse manisanın sıkıntıları malum aslında yok...manisayla insanların sıkıntısı var...:)problemmi kesinlikle değil.ha ayırca 2008 yılından bu yana gençlki hizmetleir dairesi başkanlığınca gerçekleştirilen uluslararsı birç ok etkinlikte çok değişik düzenlemelerle manisayı ve ülkemizi başarıyla temsil ettiğimiz inancındayız...aslıonda yorum bile yapmamak gerekiyor bazen bazı durumlarda ama yine dayanamadım...süreklilik önemli bişey biz sizlerin tanıdığı çok bilenlerden değiliz bu işi gönülden yapan çok sevenlerdeniz...kültürel faaliyetlerin nasıl bi boyuta geldiğide ulu orta gözükmekte...biz böyle mutluyuz...o çizgilerde biz varız yaşanmışlarımız geçmişimiz paylaşımlarımız var...biz birlikte büyüyen insnalarız ve hep böyle devam etcek...

Alpar kardeş , bence vahit kötü birşey yazmamış , ayrıca soruda farklıydı . Ben genel olarak manisa ekiplerinde solo seçimiyle ilgili sormuştum , ki gayet müşahhas bir soru sordum. Bu ekip sizin ekibinizse bu konuyu eminim siz değerlendirip bizimle paylaşabilirsiniz. Eğer bu site özelinde konuşuyorsanız , "manisayla problemi olmak vs." burada bölgecilik yapılmaz, kesinlikle müsaade etmeyiz. Yok eğer bu site dışındaki halkbilimi siteleriyle ilgili bir genelleme yapıyorsanız o zamanda bunu bu platformda dile getirmeniz yanlış olmuş. Manisa yöresiyle ilgili konularda katkılarınızı bekleriz.

Koç gibi meydanlarda dönenlerdeniz
Biz vatan uğruna ölenlerdeniz
Kullanıcı avatarı
aseymen
Yönetici
Yönetici

Yaşadığı Şehir: İstanbul
Teşekkür etti: 2781
Teşekkür aldı: 1729
İsim: Kadir F. Dansman

3 aseymen isimli üyemize teşekkür edenler.: